PHP, WordPress och IIS

Php 5 anses förlegat och osäkert, så man uppmanas att uppdatera till nyaste versionen av PHP 7 ( just nu 7.3.8 ). När man gör det så försvinner stödet för det gamla API:t mot MySQL och man kan få mystiska errors på sin WordPress-sajt. Eller om man försöker installera WordPress så går inte själva installations-wizarden igång alls. Det man behöver se till att göra då är att aktivera “extensions” i php.ini samt att aktivera de MySQL extensions som krävs, även det i PHP.ini. Vad jag kan se så är detta denna extension som krävs:

extension=mysqli

Jag hade även en hel del huvudvärk över att jag aktiverat WinCache. Då den låser php.ini filen i sin cache och även om man stoppar IIS så kan man inte redigera php.ini. Det finns en php.wincache.ini.bak som man kan redigera och den skall då ersätta php.ini via automagi. Jag upplevde inte att det funkade. Googlar man detta så är det många som upplever Wincache som mysko och svårt tillsammans med IIS.

Sista tipset, i wordpress-config.php så kan man slänga in:

define( ‘WP_DEBUG’, true );

Så får man tydligare felmeddelanden när man ska felsöka.

Leave a Reply